top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJoris Arts

Wat de zorg kan leren van… Deel 29: Schiphol


Er zijn veel innovatieve bedrijven in Nederland waar de zorg wat van kan leren. In een van onze eerste Innovatietrips, nu alweer een paar jaar geleden, bezochten we met een gemêleerde groep van ruim dertig mensen uit de zorg de Koninklijke Schiphol Groep.

Zijn er parallellen tussen de zorg en onze internationale luchthaven? Zeker! Het aantal vluchten is de laatste jaren (voor de Corona-crisis) sterk gestegen. Maar daarnaast is ook het aantal personen dat per vlucht meegaat veel groter geworden. Dat leidt tot een forse toename van het aantal reizigers dat Schiphol bezoekt. In 2017 waren dat er 68,5 miljoen, met op drukke dagen tot wel 200 duizend reizigers per dag. Tel daarbij het feit op dat het oppervlak van Schiphol niet uitgebreid kan worden en je herkent direct de parallel. Ook in de zorg zien we het aantal patiënten (reizigers) hard stijgen en het aantal zorgverleners (het oppervlak van de luchthaven) blijft achter.

Dit noodzaakt tot anders denken en vooral anders doen. Daar is Schiphol zeer actief mee bezig. Hoe? Om Europe’s Preferred Airport te willen zijn en blijven, zijn digitale oplossingen nodig. Dat hiervoor forse investeringen nodig zijn, staat buiten kijf. Maar er is simpelweg geen keuze, er moet wat gebeuren.

Schiphol innoveert op diverse manieren. In de dagelijkse processen om reizigersstromen en processen van luchtvaartmaatschappijen te optimaliseren. Maar ook door data te analyseren en zo reizigers te verrassen. Uiteraard binnen de privacyregels.


Wilbur

Een voorbeeld is de introductie van Wilbur. Wilbur is een Artificial Intelligence oplossing voor het optimaliseren van reizigersstromen. Wilbur haalt informatie uit bestaande systemen van Schiphol en combineert deze slim, zodat de medewerker enkel de informatie krijgt die noodzakelijk is om zijn of haar werk uit te voeren. Proactief regie voeren op de dagelijkse operatie, waardoor potentiële problemen voorspelbaar worden en hierop tijdig geacteerd kan worden. Zie ook hier een illustratief filmpje over Wilbur.

Dit is slechts een voorbeeld waar Schiphol mee bezig is. Andere voorbeelden zijn zelfrijdende auto’s op de parkeerterreinen (P3) en bijvoorbeeld een ‘seamless’ flow voor reizigers. Door biometrisch boarden (gezichtsherkenning) zal een reiziger in de toekomst gemakkelijker en sneller van huis naar het vliegtuig gaan. En zijn er ook combinaties van fysieke en digitale oplossingen in de terminal voor transferpassagiers om hen voorrang te geven in het overstapproces. Zij moeten immers vaak in minder dan een uur overstappen op Schiphol. En Schiphol meet bijvoorbeeld ook de ‘gezondheid’ van gebruiksmiddelen als bagagebanden, liften en rolbanen om storingen (en dus oponthoud) te voorkomen door tijdig onderhoud te plegen en onnodige kosten te besparen.


Leerpunt

Belangrijke leerpunt voor de zorg is mijns inziens het inzien van de noodzaak tot innovatie én daar vervolgens ook naar handelen. Op veel plekken in de zorg wordt deze noodzaak nog vaak niet gezien en wordt er nog vaker niet naar gehandeld. Dat dit een ingewikkelde weg is, moge duidelijk zijn, maar daar laat men zich bij Schiphol niet door weerhouden. Daarnaast was een mooi leerpunt dat Schiphol zeer veel gebruik maakt van alle reizigers ‘around the corner’. Veel innovaties worden fysiek op een agile-manier getest met reizigers om te kijken hoe ze worden ervaren en zo nodig verder aangepast. Dat doen we in de zorg ook nog veel te weinig.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


Post: Blog2_Post
bottom of page